Acasă > Stiri > Conţinut
Racorduri de cauciuc Masina de putere electrică și sistemul de arbore sculă
Aug 10, 2017

Racorduri de cauciuc Sistemul de comandă a mașinilor electrice și de arbori slabi

Racord de cauciuc pentru cuplarea mecanică între arborele principal și axul secundar. Cuplajul elastic tambur 1 este conectat la corpurile principale și spate 4 și 5 ale cuplajului, iar corpul elastic inelar spiral al elementului elastic fixat de atelierele metalice de către firul multiplu de oțel este format deplasarea principală a butucului principal și a butucului între butuc și butuc în direcție axială, radială și axială prin spațiul de deformare fără inel pentru a forma caracteristicile de compensare a deplasării elastice. Este potrivit pentru conectarea la arbore a diferitelor motoare comandate de motorul principal marin, motorul auxiliar, motorul cu combustie internă, motorul diesel, cuplajul electric și motorul hidraulic.

Recent, la nava pentru testarea vibrațiilor prin torsiune, cuplajul de angrenaj în formă de tambur intermediar de tip GICLZ, din rezultatele testului pentru a vedea că cuplarea caracteristicilor de vibrații torsiune față de valoarea admisibilă este mică, dar cuplajul este o deteriorare continuă în excluderea propriilor probleme de calitate și vibrații de torsiune, generale Care sunt factorii care pot duce la deteriorarea cuplajului?

1, principiul: cuplaj elastic cu știft elastic ridicat al cuplajului principal de cuplare elastică cu tambur în formă de tambur este de a inversa componentele cauciucului de lagăr, componentele din cauciuc pot fi proiectate într-un rând sau multi-rând, componentele din cauciuc și o varietate de rigiditatea standard de a alege, poate îndeplini în mod semnificativ calculul vibrațiilor torsionale pentru a determina cerințele de rigiditate. Scopul principal al utilizării cuplajelor de înaltă elasticitate în sistemele de alimentare ale navei este de a transmite puterea și cuplul, a compensa dezalinierea radială, axială și unghiulară și a compensa oscilațiile impulsului de rotație. Ajustați frecvența naturală a sistemului. Cuplajul elastic cu cleme elastice are caracteristici de greutate redusă, instalare ușoară, compensare de deplasare mare, capacitate mare de amortizare, capacitate puternică de absorbție a vibrațiilor și capacitate de modulare a frecvenței și poate proteja mai bine cuplajul principal, cutia de viteze și arborele.

2, motivele analizei:

1) cuplajul principal al cuplajului elastic al cuplajului amortizor de amortizare a șocurilor, rezultând alinierea arborelui și producerea unui cuplu suplimentar! Acest lucru poate fi grozav pentru nave noi.

2) înaltă elastic elastic pin știft de cuplare de cauciuc tip tambur unelte de cuplare accident de căldură fractură;

3) Problema de potrivire: Numai diversele echipamente din sistemul arborelui, cum ar fi motorul diesel, cuplajul de cauciuc, cutia de viteze, alte părți ale arborelui, elice etc. sunt bine concepute și se completează reciproc și se sprijină reciproc pentru a îmbunătăți designul flexibilitatea de a scrie off cuplarea Alegerea cuplajului orizontal, astfel încât designul navei este adevăratul sens al calității superioare a navei.

4) cuplaj cu tambur; motivul este complex, dar și circumstanțele specifice analiză specifică.


Produse